Aprašymas
Chlorella EU spirulina tabletės (po 250 mg), kurių sudėtį sudaro lygiomis dalimis ES auginama chlorela (Chlorella sorokiniana) ir spirulina (Arthrospira platensis), yra išskirtinis natūralus produktas, sukurtas praturtinti kasdienę mitybą.mums labai reikalingomis ir dažnai trūkstamomis medžiagomis.
- Pilnaverčių baltymų šaltinis
- Spirulina ir chlorela yra puikūs aukštos kokybės baltymų šaltiniai kurio yra 55-70 proc. Spirulinoje yra visos būtinos aminorūgštys, o chloreloje – chlorofilo turtingi baltymai. Kartu jie gali užtikrinti visų svarbių aminorūgščių ir kitų maistinių medžiagų pusiausvyrą.
- Vitaminų ir Mineralų Įvairovė
- Spirulina yra turtinga B grupės vitaminais, įskaitant B12, taip pat geležimi ir kalciu. Chlorela yra ypač turtinga vitaminu A (beta karotinu), geležimi, cinku ir chlorofilu. Kartu jos gali užtikrinti platesnį vitaminų ir mineralų spektrą.
- Omega-3 ir Omega-6 Riebalų Rūgštys
- Spirulinoje yra daug gama-linoleno rūgšties (GLA), svarbios omega-6 riebalų rūgšties, o chloreloje yra omega-3 riebalų rūgščių, tokių kaip EPA ir DHA. Kartu jos užtikrina subalansuotą omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių santykį.
Bioaktyvios naudos
- Antioksidantai
- Spirulina yra turtinga antioksidantais, tokiais kaip phycocianinas ir beta-karotinas, o chlorela – chlorofilu ir luteinu. Kartu jos gali pasiūlyti stipresnę antioksidacinę apsaugą nuo laisvųjų radikalų žalos.
- Detoksikacija
- Chlorela yra žinoma dėl savo detoksikuojančių savybių, ypač dėl sunkiųjų metalų pašalinimo iš organizmo. Spirulina taip pat turi detoksikuojančių savybių, ypač kepenų sveikatai. Kartu jos gali veikti sinergiškai, siekiant efektyviau detoksikuoti organizmą.
- Imunomoduliacija
- Spirulina ir chlorela žinomos dėl imunomoduliuojančių savybių. Spirulina naudojama stiprinti imuninę sistemą ir kovoti su uždegimais, o chlorela naudojama skatinti baltųjų kraujo kūnelių aktyvumą ir gerinti bendrą imuninę sveikatą.
Probiotinė nauda virškinimui
- Nauda virškinimui kaip visaverčio prebiotiko
- Spirulina ir chlorela kartu gali būti naudinga virškinimui ir žarnyno sveikatai.
- Spirulinoje esantys fermentai ir skaidulos reikalingos kaip maistas gerosioms bakterijoms žarnyne, kad jos savo ruožtu užtikrintų sveiką virškinimo trakto veiklą ir kartu padeda išlaikyti žarnyno mikrofloros pusiausvyrą.
- Spirulinoje ir chlorelėse esančias maistinės medžiagas bakterijos perdirba ir gerai įsisavina taip suteikdamos organizmui visapusišką jo geresnio funkcionavimo galimybę.
Maistinė sudėtis: Chlorelių milteliai ES (chlorella sorokiniana) 49,75 %, Spirulinos milteliai (spirulina platensis) 49,75 %, silicio dioksidas 0,5 %. Tabletės po 250 mg.
LT MAISTINGUMAS 100 g : Energija 1348/321 kJ/kcal. Riebalai 7,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,9 g, iš kurių mononesočiųjų riebalų rūgščių 2,2 g, iš kurių polinesočiųjų riebalų rūgščių 3,4 g. Angliavandeniai 9 g iš kurių cukrų 0,1 g, skaidulų 13 g , baltymai 54,4 g, druska 0,4 g. Vitaminas A 3204 μg. Niacinas (B3) 26 μ g. Vitaminas B12 74 mg. Kalis1350 mg. Kalcis 249 mg. Magnis 291 mg. Geležis 62 mg. Fosforas 1350 mg. Jodas 750 μg.