Aprašymas
Spirulina, juodieji serbentai ir moringa. Sprulina yra bene turtingiausias žemėje natūralus augalinės kilmės baltymų šaltinis kuriame yra iki 71 % pilnaverčių baltymų. Jie sudaryti iš visų nepakeičiamų ir pakeičiamų amino rūgščių.
Juodieji serbentai yra išdžiovinti maksimaliai išsaugant jame eančias naudingas ir temperatūrai jautrias medžiagas. Kaip puikus vitamino C šaltinis puikiai papildo daug A ir B grupės vitaminų bei geležies turinčią spiruliną ir sinerginę visų produktų naudą.
• Juodieji serbentai lenkia kitas uogas, pagal juose esančių vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų kiekį ir koncentraciją. Juodieji serbentai turi daug vitaminų C, E, P, B, K, A, folio rūgšties, geležies, kalio, magnio, fosforo.
• Juoduosiuose serbentuose daug askorbo rūgšties (vitamino C) – nuo 200 iki 330 mg 100 g uogų ir iki 450 mg 100 g lapų. Tai beveik dvigubai daugiau nei paros norma žmogui. Be to, juoduosiuose serbentuose labai mažai fermentų, kurie jį ardo, todėl perdirbant išlieka daug vitamino C. Vitamino C 7 – 8 kartus daugiau nei citrusiniuose vaisiuose.
• Juoduosiuose serbentuose yra 125 proc. organinių rūgščių (citrinos, obuolių ir vyno akmens rūgšties) paros normos. Naudingos virškinimui. Esant mažam skrandžio rūgštingumui kompensuoja druskos rūgšties trūkumą.
• Juodųjų serbentų uogose labai daug kalio (350 mg 100-e g). Kalis šalina iš organizmo vandenį ir valgomąją druską, tai naudinga sergantiems širdies ir kraujagyslių bei inkstų ligomis.
• Juodųjų serbentų uogos ir lapai – biologiškai aktyvių medžiagų, flavonoidų šaltinis. Šie antioksidantai pranoksta vitamino E poveikį iki 50 kartų.
• Juoduosiuose serbentuose gausu chlorogeno rūgšties. Jos yra ir kavos pupelėse, saulėgrąžų sėklose, mėlynių lapeliuose, cikorijų šaknyse, ji – galingas antioksidantas, saugo nuo virusų ir bakterijų.
Moringa (moringa oleifera)
Moringa kaip naujai atrastas „supermaistas“ turi jdaug privalumų. Moringa medžio arba „Moringa Oleifera“ gimtinės yra Afrika ir Azija, Moringos medis yra vienas iš labiausiai maistinių medžiagų turinčių augalų pasaulyje. Moringos milteliai gaminami iš natūraliai džiovintų moringų lapų. Ji turi skanų špinatų žalią skonį ir savo sudėtyje turi:
– 25% augalinių baltymų, įskaitant visas 9 pagrindines amino rūgštis,
– 31% skaidulų.
– Turtingi geležies, vitaminų A ir K šaltinis, turi vitamino E, kalcio ir magnio.
– Didelis antioksidantų kiekis.
Šios Moringa milteliuose natūraliai esančios medžiagos yra biologiškai geriau įsisavinamos nei sintetiniai jų šaltiniai.
Vartojimas:
Vartoti 4-6 g arba apytiksliai arbatinį šaukštelį per dieną vidutiniam suaugusiam. Vaikų fiziologinis poreikis mažesnis, aktyvių ir sportuojančių – didesnis. Pakelio turinys skirtas 30-50 dienų naudojimui suaugusiam.
Tinka su salotomis, glotnučiais arba tiesiog užgeriant vandeniu ar sultimis.