Aprašymas
SPIRULINA yra melsvadumblis cianobakterija savo sudėtimi bene turtingiausias natūralus maistas žemėje.
Turtingiausias augalinės kilmės baltymų (iki 71%) šaltinis.
Maistui naudojama jau tūkstančius metų: nuo actekų Meksikoje, genčių Afrikoje ir ten kur naturaliai augo.
Turtinga arba yra šaltinis vitaminų A, B1, B6, E, K, B12, geležies, mangano
Labai turtinga antioksidantų, karotenoidų (ypač daug beta karoteno), chlorofilo, zeaksantino, fikocianino taip pat fermentų, enzimų ir kitų medžiagų.
Spirulina ir joje esančios medžiagos padeda:
– palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą,
– išsaugoti normalų regėjimą,
– palaikyti normalią širdies veiklą, energijos apykaitą,
– mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį,
– palaikyti normalią nervų sistemos veiklą,
– palaikyti normalią psichologinę funkciją,
– palaikyti normalią odos, gleivinių būklę, geležies apykaitą,
– palaikyti normalų raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą,
– palaikyti normalią kaulų būklę,
– padeda palaikyti normalų kraujo krešėjimą,
– apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos,
Spirulinoje yra absoliučiai visos maisto medžiagos (virš 300) būtinos gyvybiniams procesams palaikyti. Kai kurių jų, kurių nėra šiuose melsvadumbliuose nerandama jokiame kitame natūraliame produkte.
Gerai įsisavinama (virš 90%).
Spirulinoje gali būti natūraliai susidariusių SULFITŲ